Hälften av läkare kommer att vägra ta Svininfluensa-vaccinet.

Undersökningar: Hälften av läkare kommer att vägra ta Svininfluensa-vaccinet. Sjukvårdspersonal revolterar mot vaccination medan regeringar planerar mass-vaccination.

Två separata opinionsundersökningar av allmänläkare i Storbritannien har visat att hälften av läkarna har allvarliga reservationer över säkerheten i den kommande H1N1 influensavaccineringen, vilket ger upphov till allvarliga frågor över regeringens planerade massvaccinationsprogram.

En undersökning av läkare för tidningen Pulse fann att 49% skulle avvisa vaccinet med 9% fortfarande hade delade meningar.

56 av de undersökta 115 allmänläkare uppgav att de inte hade för avsikt att ta emot injektionen, enligt Storbritanniens ledande medicinska veckopublikation för vårdpersonal.

En andra enkät utförd av tidningen GP visar att upp till 60% av allmänläkare har allvarliga tvivel över den föreslagna vaccinet. Av 216 tillfrågade allmänläkare, säger 29% att de direkt vägrar att vaccineras, medan ytterligare 29% fortfarande är osäkra. Endast 41% av läkarna uppgav att de definitivt skulle ta injektionen.

Av dem som uppgav att de inte skulle ta injektionen, sade 71% att de var oroliga för att vaccinet hade "inte genomgått tillräckligt med test för att garantera dess säkerhet". Över hälften, 50,4% sade att de "tror att svininfluensan är för mild för att motivera att ta vaccinet".

Department of Health i USA har försökt avvisa resultaten, förklarade att det lilla antal som svarade på undersökningen inte ger uttryck för alla läkares åsikter .

Dessa siffror även kopplas ihop med dem från en större undersökning gjord av Nursing Times Magazine , som visade 30% av alla NHS sjuksköterskor sa att de skulle vägra att bli vaccinerade, med ytterligare 33% sade att de var osäkra.

Av de 30% av sjuksköterskorna som sade att de skulle vägra att vaccineras, sade 60% att orsaken berodde på rädslan för vaccinets säkerhet, efter avslöjanden att vaccinet kommer att innehålla kvicksilver och skvalen och har också varit knuten till dödliga nervsjukdomen Guillain-Barrés syndrom. Ytterligare 31% sade att de skulle vägra att vaccinet eftersom de inte ansåg att risken från svininfluensan stor nog.

Regeringen har lovat att vaccinera alla vårdanställda före jul senast, för att ta itu med vad som beskrivs som den "andra vågen" av svininfluensa.

Vaccinet hastas igenom säkerhetsrutinerna medan regeringen har lämnat läkemedelsföretag med immunitet mot stämningar som kommer ut av det vaccin som orsakar dödsfall och skador.

Richard Hoey, redaktör för tidningen Pulse sa till tidningen Daily Mail att: "Uppfattningen bland många läkare är att regeringen ännu inte har gjort sin sak för varför ett sådant enormt vaccinationsprogram måste rusas in för vad som verkar vara en ovanligt mild sjukdom."

Ännu en ny studie, publicerad i den kanadensiska tidskriften Emerging Health Threats, fann att allmänheten också har allvarliga reservationer över den kommande vaccinationskampanjen.

Föräldrar och anställda inom sjukvården är tveksamma till att bli vaccinerade eller vaccinera sina barn mot en pandemi, av rädsla för att ett läkemedel ska ut på marknaden med utan tillräckliga tester, rapporterar Globe and Mail.

Studien, som använt ett antal fokusgrupper för att fastställa den sannolika reaktion på olika människor på vaccinet, slutsatsen är att människor som tror alternativa behandlingar och bra kost är ett bättre alternativ än vacciner måste "vinnas över".

Det är mycket oroande att en av två läkare är oroade över säkerheten hos vaccinet, medan vaccinet håller aktivt testas på allmänheten, inklusive barn.

Eftersom det nu står klart att majoriteten av befolkningen kommer att vägra att ta vaccinet, verkar det som om regeringens enda alternativet är att införa ett obligatoriskt program som stöds av repressalier, eller att släppa planerna för massvaccinering helt och hållet.

Källa::

Steve Watson
Infowars.net
Tuesday, August 25, 2009

Orginalartikeln på engelska kan läsas här.

1 kommentar:

Anonym sa...

varfor inte:)