Enkät: Hälften av gravida kvinnor vägrar Svininfluensavaccin

Revolt mot oprövad vaccinering fortsätter. Bara 6% av de gravida kvinnorna säger att de definitivt kommer att ta injektionen.

En av de mest populära webbplatserna på nätet för mödrar och gravida kvinnor har funnit att nästan hälften av mödrarna säger sig komma att vägra svininfluensavaccin på grund av oro för biverkningar och säkerhet.

Resultatet av en undersökning om Mumsnet.com, som erbjuder rådgivning och stöd i föräldraskap och familjefrågor till 800.000 enskilda besökare per månad, visar att en överväldigande mängd av gravida kvinnor har allvarliga reservationer över vaccineringen.

Av nästan 1500 tillfrågade, sade 48% att de skulle troligen inte ,eller definitivt inte ta svin influensavaccin. Bara 6% säger att de definitivt kommer att ta injektionen, medan resterande 22% säger att de troligen kommer att vaccineras.

Dessa siffror återspeglas i ytterligare resultat som fann att 46% av de tillfrågade uppgav att de troligen eller definitivt inte skulle vaccinera sina barn. Endast 5% uppgav att de absolut skulle vaccinera sina barn, medan 22% säger att de förmodligen skulle.

"Det är uppenbart från dessa resultat och av diskussioner om detta på Mumsnet.com att massor av mammor och blivande mammor ifrågasätter huruvida de vill ha svin influensa vaccin eller ge vaccinet till sina barn. En del är oroliga över hur bra det är testat, andra om dess effektivitet och biverkningar, säger en av webbplatsens grundare, sa Carrie Longton London Guardian.

Gravida kvinnor har identifierats som riskgrupp för komplikationer till följd av H1N1 influensa, efter offentliggörandet av forskning i Lancet medicinska tidskrift i juli. Som ett resultat har tjänstemän på båda sidor av Atlanten identifierade blivande mammor som prioriterade mål för snabbehandling, trots att nästan ingenting är känt om eventuella biverkningar av vaccinet på ofödda barn.

Nyheten följer uppenbarelser från flera opinionsundersökningar och granskade studier som tyder på att majoriteten av all vårdpersonal och läkare i hela världen fruktar att vaccinet inte är säkert och kommer att vägra att ta den.

Många är bekymrade över det faktum att vaccinet har forcerats fram genom säkerhetsrutinerna medan regeringen har lämnat läkemedelsföretag, med en immunitet mot stämningar som kommer ut av det vaccin som orsakar dödsfall och skador.

H1N1 vaccinet kommer att innehålla kvicksilver och skvalen, adjuvans i samband med svår nervsjukdom Guillain-Barrés syndrom, som dödade fler människor än själva influensaviruset sista gången en pandemi har deklarerats under 1976.

Regeringstjänstemän i USA och Storbritannien lanserar enorm propaganda för att motverka det växande upproret mot vaccinering.

Fritt översatt.
Orginalartikel, engelskspråkig, finns att läsa här:
http://infowars.net/articles/september2009/010909Pregnant.htm

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant. Är själv en av de gravida som absolut inte kommer låta mig vaccineras. Osäkerheten är för stor i förhållande till vad jag riskerar.

Anonym sa...

varfor inte:)